Opnieuw onderzoek naar moord op Henri Benjamin Marquez van 30 mei 1940

Yvonne B. Olf kreeg het boek ‘De executie van Diana Marquez’ vader‘ (2016) van de hand van SEOC voorzitter Nizaar Makdoembaks in handen. Marquez werd doodgeschoten omdat hij volgens zijn moordenaar, de Nederlandse militair C.J. van Roseel, verkeerde dingen zei. De koloniale overheid moffelde zowel het stoffelijk overschot van Marquez als de gebeurtenis weg.

Olf startte een nieuw onderzoek naar de nooit opgehelderde zaak die de nabestaanden zoveel leed en nooit enige closure bracht. In het Antilliaans Dagblad van de afgelopen dagen publiceerde Olf hier een tweeluik over:

Lees hier deel 1 van ‘De koelbloedige moord op Marquez’, dd. 18-06-2022

Lees hier deel 2 van ‘De koelbloedige moord op Marquez’, dd. 20-06-2022

Het boek van Makdoembaks kan u hier gratis downloaden.