Historicus Caprino overhandigt Kwinti studie Makdoembaks aan granman Clemens

Op 2 september 2023 overhandigde historicus Mildred Caprino twee exemplaren van het laatst verschenen boek van Nizaar Makdoembaks – Coffij Makka Makka en de het verzet van de Kwinti – aan de huidige granman van de Kwinti, Remon Clemens. Eerder al had Clemens aan Makdoembaks laten weten hem zeer dankbaar te zijn voor de uitgebreide studie over de achttiende-eeuwse geschiedenis van de Kwinti. Er bestaan verschillende versies van de ontstaansgeschiedenis van de Kwinti marrons. De studie van Makdoembaks vormt een belangrijke stap op weg naar meer duidelijkheid hierover, als ook een bron voor detailinformatie over het leven en de stelselmatige vervolging van de Kwinti.

Granman Remon Clemens neemt twee exemplaren van het boek over het leven en verzet van de Kwinti in ontvangst uit handen van historicus Mildred Caprino (foto: dochter van Clemens).

IMPRESSIES VAN KWINTI DORP WITAGRON