Parbode geeft 5 sterren aan ‘Doedel kaltgestellt’

Recensent Kavita Kalyan-Jiawan geeft de jongste publicatie van SEOC voorzitter Makdoembaks over het lot van Louis Doedel 5 sterren in de nieuwste Parbode. Kalyan-Jiawan legt de aandacht speciaal bij het diepgravende historisch onderzoek dat niet alleen betreffende Doedel nieuwe feiten aan het licht bracht:

Het boek is een bijzondere aanvulling op de reeds bestaande schaarse publicaties over Louis Doedel. Er is duidelijk uitgebreid (archief)onderzoek verricht naar het leven van en de betekenisvolle rol die Doedel heeft gehad. De verschillende correspondenties (tussen zelfs hoge koloniale ambtenaren) hebben de koloniale politiek die geen oppositie duldde, aan de dag gelegd. Psychiatrie was een methode om deze ‘opruiers’ weg te werken. De rechtszaak May, de uitschakeling van Grace Schneiders-Howard en Wolffenbuttel waren mij tot nog toe onbekend of onduidelijk.

Lees de volledige recensie hier.